Complyit

Varmt välkommen Linnéa!

Välkommen till Complyit Linnéa, vi ser fram emot att få lära känna dig!

Vad är din bakgrund?

Jag är en nyexaminerad civilingenjör i molekylär bioteknik från Uppsala universitet. Jag läste min master inom bioinformatik, vilket innebär att jag har erfarenhet i både datorlabb och våtlabb. Jag gjorde nyligen mitt examensarbete med en forskargrupp på Karolinska Institutet där jag analyserade proteomikdata. Vi undersökte hur 16 olika läkemedel påverkar proteomet hos olika typer av celler, vilket var ett väldigt lärorikt och intressant projekt.

Vad har du för dig när du inte jobbar/fritidsintressen?

Jag älskar att läsa och har som mål att läsa minst 24 böcker i år, än så länge har jag läst 20! Jag tycker om att rida och rider islandshästar en gång i veckan. Sen gillar jag även att måla/rita och umgås med vänner.  

Vad brinner du för?

Jag brinner för att hjälpa människor och göra världen en bättre plats för framtida generationer.

Hur hittade du till Complyit?

Jag kände till Complyit via en case-kväll jag deltog i som student, samt att flera alumner från min utbildning jobbar på Complyit. Jag bestämde mig för att söka efter att ha pratat med en vän som jobbar på Complyit och som rekommenderade det.

Vad skulle du säga utmärker just dig?

Jag har haft en speciell uppväxt då jag flyttat fram och tillbaka mellan Kina och Sverige, vilket har gett mig en positiv inställning till nya erfarenheter och gjort att jag lätt kan anpassa mig till olika situationer och miljöer. Jag sätter även stor vikt i att arbeta noggrant, strukturerat och lösningsorienterat.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att lära känna Life Science branschen, bygga nätverk och göra ett meningsfullt och lärorikt jobb där jag utvecklas!