Complyit

Karriär

Möt några av våra Co-workers

Rami

Vad fick dig att söka dig till Complyit?  

Jag sökte efter ett företag som inte bara kunde erbjuda utvecklande och betydelsefulla uppdrag inom Life Science, utan även ett företag där gemenskap, respekt och kompetens stod i fokus. En nära vän till mig som arbetar på ett företag där de använt sig av en konsult från Complyit uppmanade mig att skicka in en spontanansökan. Det är svårt att beskriva, men jag kände mig direkt som hemma under min intervju och kände: här vill jag verkligen jobba!

Vad jobbar du med just nu?  

Just nu är jag på ett av de större Bioteknikföretagen i Uppsala där jag arbetar som System Developer. Det innebär att jag får vara med att testa, validera och utveckla nya produkter som ska ut på marknaden. En roll jag trivs väldigt bra med, då min bakgrund främst är inom kemi så är det alltid kul att testa nya roller och utvecklas i dem.  

Berätta om en arbetsrelaterad höjdpunkt under din anställning på Complyit 

Det finns många höjdpunkter, allt från korta insiktsfyllda konversationer man har med sina konsultkollegor på tåget hem från ett möte till att få utnyttja sin kompetens till max och hjälpa kunder lösa diverse problem. Men ett av mina starkaste minnen är när jag fick möjligheten att stå på en studentmässa och informera om Complyit som företag. Att få träffa snart nyexaminerade studenter, hungriga efter att förändra världen och utbyta idéer med dem var väldigt givande.  

Hur ser du på work/life balance?  

Även om det är viktigt att kunna separera arbetstid från privattid, anser jag att det är essentiellt att man arbetar med något man verkligen tycker om och älskar. Att efter en arbetsdag inte känna sig helt dränerad både emotionellt och fysiskt. Det tycker jag Complyit har varit bra med, att hitta uppdrag som passar mina kunskaper och ambitioner men samtidigt uppdrag där jag känner att jag har energi kvar på kvällarna.  

Vad gör ni för att stärka sammanhållningen i teamen och på företaget? 

Complyit värnar om sammanhållningen mellan oss konsulter och det är något jag uppskattar väldigt mycket. Man känner att man kan få stöd från sina kollegor både när det gäller arbetsrelaterade frågor men också om man bara vill höra ett väldigt bra skämt, det finns alltid någon tillgänglig!

Hur kan du vara med och påverka på Complyit? 

Det som är så skönt med ett företag som Complyit är att man alltid känner att ens röst är hörd. Vi har frekventa möten med våra konsultchefer, men även med hela företaget. Jag upplever ingen hierarki och det är väldigt skönt. Ingen har något att bevisa, vi är alla kompetenta och unika på vårt sätt. Det gör att det blir så mycket lättare att utrycka idéer, åsikter och förslag utan att känna sig dömd.

Berätta om någonting du är stolt över på Complyit? 

Jag är stolt över hur vi hela tiden utmanar oss själva, inte bara som företag utan även som konsulter. Vi har alla ett gemensamt mål för att skapa en bättre värld, vare sig det handlar om att arbeta mer hållbart, vara mer inkluderande eller skapa en miljö för mångfald och utveckling både inom och utanför företaget. 

Hur bidrar ni på Complyit till en ”bättre värld”? 

 Det mest uppenbara är vårt program där vi varje månad donerar en viss summa pengar till olika typer av organisationer som på ett eller annat sätt arbetar för att förbättra vår värld. Men även under våra konferenser och möten, där föreläsare med olika typer av bakgrund och erfarenheter blir inbjudna. Det kan va allt från hur vi på bästa sätt kommunicerar till att höra om olika initiativ som görs för att förbättra hälsan i olika delar av världen.  

 

 

Fler intervjuer

Jenny

"Jag kände direkt under intervjun att Complyit skulle passa mig perfekt! Ett nischat life science-bolag med stor andel kvinnor med hög kompetens som också värdesätter att ha roligt tillsammans och lite guldkant på yrkeslivet."
Läs intervjun

Eva

"Det är inspirerande att träffa så många engagerade entreprenörer och väldigt roligt få komma in och stötta deras innovationer."
Läs intervjun

Daniel

"Vi har många sociala tillställningar och korta kontaktvägar inom företaget. Här visar våra ägare vägen genom att visa omtanke om de anställda och man känner sig uppskattad."
Läs intervjun

Johannes

"Alla verkade tycka att det var ett bra företag att jobba på och jag fastnade för att det verkade vara ett bolag med härlig sammanhållning och fina värderingar. Jag blev inte besviken när jag började jobba här."
Läs intervjun

Åsa

"Känslan av det mindre, familjära företaget har behållits fastän vi är betydligt fler idag än när jag började för snart 8 år sedan."
Läs intervjun

Matilda

"Jag är dels stolt över att jobba på ett företag som lyssnar så mycket på sina anställda och hela tiden vill bli bättre. Men jag blir också stolt varje gång vi på månadsmöten får höra rapporter från våra kollegor ute hos kunder som hjälper till att ta fram nya spännande produkter och inte minst vaccin i dessa tider."
Läs intervjun

Maria

"Efter flera år på samma företag ville jag ha nya utmaningar och testa ny mark inom Life Science-fältet. Då kändes ett konsultbolag som Complyit, helt nischat mot Life Science, och dessutom med kontor i Uppsala, helt rätt och väldigt spännande. Jag visste också om flera trevliga och duktiga personer som jobbade på Complyit."
Läs intervjun

Oscar

"Som småbarnsförälder är det såklart väldigt viktigt för mig att min arbetsgivare är flexibel och visar förståelse för att även privatlivet måste få ta plats. Jag har alltid upplevt både stöd och intresse från Complyits sida för att det ska funka på ett bra sätt."
Läs intervjun